MIGAG korean street food

Over de Koreaanse keuken

Een Koreaanse maaltijd bestaat veelal uit veel kleine gerechten. Meestal worden deze gerechten koud of lauw gegeten. Er zijn maar drie items die warm worden gegeten: Rijst, Vlees/vis en soepen/stews.

Soju.. Geonbae!

In Korea komt SOJU vaak op tafel tijdens de maaltijd. Soju is een op rijst gebaseerd alcoholisch drankje welke te verkrijgen is in vele verschillende smaken, zoals; druiven, grapefruit, citrus en nog veel meer.
Soju wordt gedronken uit speciale shot glaasjes of als een mix en is populairder dan bier in Korea!

Bezoek de site van soju.nl waarop vele verschillende soju’s te koop zijn.

Koreaanse BBQ

De Koreaanse Barbecue is de meest populaire manier van eten in Korea. Een grilplaat (op de BBQ), steengril of gourmetstel volstaat al. Hier kun je heerlijke stukjes vlees op grillen. Leg een stukje vlees samen met wat groentes en/ of rijst in een slablaadje of noriblad (zeewierblad).

Met een sausje breng je het stukje vlees op smaak. Maak er vervolgens een pakketje van en stop het in je mond en ervaar een gezonde smaakexplosie! Een zeer gezellige manier van eten met familie en vrienden. Wil je dit een keer proberen en heb je vragen? Vraag het Migag!

Hapklaar pakketje

Vleesgerechten gaan vaak samen met verschillende koude bijgerechten. Deze kunnen variëren van heel pittig, tot zeer mild. Het lekkerst is om deze maaltijd te eten met blaadjes sla. Doe bijvoorbeeld een heel klein beetje rijst in een slablad met stukje vlees en wat groentes met een lekker sausje er bovenop. Houd het klein zodat het slablad enigszins gevouwen kan worden zodat er een hapklaar pakketje ontstaat.
Heerlijk en gezond!

Bibimbap

Bibimbap is een gerecht welke bestaat uit een kom met warme rijst met daarbovenop koude groentes. Door de rijst en groente met elkaar te mengen ontstaat er een lauw warme maaltijd. Bibimbap betekent ‘gemengde rijst.’ Traditioneel is de finishing touch een rauw ei of een gebakken ei.

Volg ons op Instagram

Scroll naar boven